AES България дарява 2 млн. лева за нов стадион в Гълъбово

Декември 12, 2018

На 11 декември 2018 г., на тържествена церемония в Гълъбово, бе направена първа копка на нов градски стадион. Инвестицията в проекта е в размер на 2 млн. лева и е осигурена от AES България като част от програмата за корпоративна социална отговорност на компанията. Първата копка на бъдещия стадион AES Арена Гълъбово бе направена от президента на AES България Оливие Маркет, изпълнителния директор на AES България Иван Цанков, от Тодор Бележков, директор „Експлоатация” на ТЕЦ AES Гълъбово, от кмета на Община Гълъбово Николай Тонев и от областния управител на Стара Загора Гергана Микова.

„Нашата мисия е да подобряваме живота на хората в регионите, в които работим. Много се радвам, че започваме нов проект в Гълъбово след като реновирахме Младежкия център в града и облагородихме парковото пространство около него, и реконструирахме централния булевард в Гълъбово – „Република”, заяви Оливие Маркет. „Още си спомням как синът ми Луи игра с футболния отбор на Гълъбово – „Ботев”, и той все още пази с гордост екипа си. Надявам се, че след няколко години, благодарение и на новия стадион, отборът на града ще достигне и до Шампионска лига”, допълни с усмивка Маркет.

„Всеки построен обект променя облика на града за добро. Ние работим по много проекти, но тези, които са построени с помощта на AES и останалите инвеститори в града, винаги са били с особена обществена значимост за моите съграждани. Дарение като това, което днес получаваме, допринася за развитието на младежта и спорта в нашата община и помага да задържим младите хора в града”, заяви Николай Тонев. Той допълни, че общината има дългосрочно и ползотворно сътрудничество с AES България и ТЕЦ „ЕЙ И ЕС Гълъбово”.

За изпълнител на обекта е избрано общинското дружество „Благоустройство и чистота”, а строителните работи ще бъдат започнати веднага.

До момента AES България е инвестирала над 14 млн. лева в проекти за подпомагане на местните общности в Гълъбово и Каварна. Приоритет в програмата за корпоративна социална отговорност на AES България са проектите в сферата на образованието, здравеопазването, спорта и местната инфраструктура.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.